Verkiezingen: nieuwe talenten en ervaren rotten bij Sociaal Progressief Oirschot

De leden van Sociaal Progressief Oirschot stelden op 10 januari de kandidatenlijst vast voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart. Een lijst met maar liefst 30 actieve inwoners uit alle kernen van Oirschot.

De nieuwe lijsttrekker wordt Pieter van Loon. Pieter was al burgerraadslid en sinds een half jaar Gemeenteraadslid. Een echte, geboren en getogen Oirschottenaar. Negen en dertig jaar jong, getrouwd met Hilde en vader van 2 mooie kiendjes. Vijftien jaar hard in de bouw gewerkt en zich daarna omgeschoold tot docent. Momenteel geeft hij les aan het VMBO.

Op 2 staat Thea Cichy. Al 8 jaar zet zij zich in de Gemeenteraad in op het sociale terrein. Onvermoeibaar komt zij op voor de mensen in Oirschot, die zorg, hulp en bijstand nodig hebben.

Op 3 een nieuw Oirschots talent, de 21-jarige Luuk van Straten. Rechtenstudent in Den Bosch en al een poos actief als burgerraadslid. Op zijn school ook actief in de Medezeggenschapsraad.

Op plek 4 ook een nieuw gezicht: Annemarie Huibers-Kessen uit Middelbeers. Zij was al een aantal jaren Gemeenteraadslid in Valkenswaard voor de PvdA. Als adviseur Duurzaam Bouwen bij de Rijksoverheid kent zij de overheid ook van binnenuit. Dan op 5 een ervaren rot: Arnold de Vries, momenteel onze fractievoorzitter. Hij stelde in een extra gemeenteraadsdebat het falen van het gemeentebestuur aan de kaak rondom de deels illegale bebouwingen op de Kromvensedijk. Peter van Ginneken, docent op het Heerbeeck College staat op de 6de plaats. Hij is de hoofdschrijver van het verkiezingsprogramma en bestuurslid. Op 7 weer een nieuw gezicht, Rob Maliepaard uit Middelbeers. Ook gepokt en gemazeld in de politiek als Gemeenteraadslid en wethouder op Goeree-Overflakkee.

Voorzitter Henk van Rees: “Wij zijn hartstikke blij met deze lijst. Het is een prachtige mix van nieuwe talenten en ervaren rotten. Pieter van Loon, onze nieuwe lijsttrekker, is een gewone Oirschotse jongen zonder spatjes. Een echte self made man. Hij vindt het ook echt een eer om voor de Oirschotse mensen te mogen opkomen. Met een tomeloze energie zet hij zich in, met een luisterend oor, sympathiek en op de man af. Als geen ander spreekt hij de taal van de gewone Oirschottenaar. Een van zijn prioriteiten is het sneller en meer bouwen van blijvend betaalbare woningen voor starters en senioren. De eigen jeugd moet in Oirschot kunnen blijven wonen.

De lijst bestaat uit jonge en oudere Oirschottenaren, mannen en vrouwen, uit alle lagen van de bevolking. Mensen ook die zich al jaren ingezet hebben voor de gemeenschap zoals Afra Pronk en Erik Strijbos. En vooral ook niet te vergeten onze lijstduwer Raf Daenen, die zich als Wethouder en Raadslid vele jaren sterk gemaakt heeft voor de Oirschotse burgers. Onder het motto “ Samen sterk in ’t groen” zetten wij ons als Sociaal Progressief enthousiast in voor een echt Sociaal en Groen(er) Oirschot”

Henk van Rees, voorzitter

sociaalprogressiefoirschot@outlook.com

Vlnr.: Thea Cichy, Luuk van Straten, Pieter van Loon en Annemarie Huibers-Kessen
Vlnr.: Thea Cichy, Luuk van Straten, Pieter van Loon en Annemarie Huibers-Kessen

Geef een reactie