(Snor)fietswandelspeelpad?

Enkele jaren geleden is de kanaalzone langs de Parallelweg en de Wilhelminakade aangepakt. Er is een mooie groene zone van gemaakt, al was zoals we gewend zijn niet iedereen het er mee eens. Er wordt inmiddels veel gebruik van gemaakt. En daar wringt mijns inziens ook de schoen.

Het is er op bepaalde tijden erg druk en op die drukke momenten moeten álle gebruikers over één pad: wandelaars, spelende kinderen, hondenuitlaters, ouders met kinderwagens, ouderen met rollators, fietsers, elektrische fietsen en zelfs snorfietsen en scooters. Ik loop er wel eens met ons logeerhondje of op weg naar De Scheper. Ik ben daarbij al meerdere keren bijna omver gereden.  Ook heb ik gevaarlijke situaties gezien.

Het is op het pad volkomen onduidelijk waar het fietspad begint en waar het ophoudt met als gevolg dat sommige fietsers doorrijden op het nog smallere gedeelte.

Ook bij het speelveldje is het echt oppassen geblazen. Kinderen hollen er zonder te kijken het “fietspad” op. Daarom wil ik er bij de gemeente op aandringen om deze zone aan te pakken en een duidelijke scheiding aan te geven tussen fietsers en wandelaars. Vooral in deze tijd met veel snelle elektrische fietsen is dat belangrijk. Breng duidelijke borden aan waar het fietspad begint en eindigt en geef aan wat wandelpad is. Of laat fietsers gebruik maken van de naastgelegen rijbaan. Dit ene pad is te smal voor alle gebruikers!

2 gedachtes over “(Snor)fietswandelspeelpad?

Geef een reactie