Samen solidair in deze crisis!

Samen sterk zorg goed voor elkaar

Vanavond was er eindelijk weer een raadsvergadering. En omdat we het zo belangrijk vinden kwamen we met deze oproep aan het college: niemand tussen wal en schip! We hebben het initiatief genomen om het college op te roepen om samen met maatschappelijke instanties alles wat in haar mogelijkheid ligt aan te spreken om hulpbehoevende inwoners van onze gemeente actief op te sporen en deze passende hulp te bieden.

Deze oproep vond meteen steun van de meeste collega partijen die onze oproep graag mee wilden indienen. Tijdens de stemronde werd de oproep raadsbreed aangenomen. Een ander onderdeel van de oproep is het actief analyseren en in kaart brengen van de gevolgen van de crisis in de gemeente Oirschot en deze te delen met de raad.

De Corona crisis heeft grote impact op vele inwoners van onze gemeente en sommigen worden zwaarder getroffen dan anderen. Deze inwoners moeten kunnen blijven rekenen op hulp en steun via de daarvoor bevoegde instanties en hulplijnen.

Een gedachte over “Samen solidair in deze crisis!

  1. Prima dat Sociaal Progressief Oirschot als sociale partij opkomt voor Oirschotse mensen die de dupe zijn of dreigen te worden van de effecten van de coronacrisis.

Geef een reactie