Raadslid Erik Strijbos stopt

Pieter van Loon en Erik Strijbos - Foto: Tanja Strijbos

Vlnr: Pieter van Loon en Erik Strijbos – Fotograaf: Tanja Strijbos

Ons raadslid Erik Strijbos heeft aangegeven eind juni zijn raadszetel ter beschikking te stellen. Dat vinden wij ontzettend jammer! Hij gaat vanaf september naast zijn werk een masteropleiding volgen. Dit is onmogelijk te combineren met een goede invulling van het raadslidmaatschap. Het bestuur is Erik zeer erkentelijk voor zijn tomeloze inzet en actieve invulling van het raadslidmaatschap voor onze partij.

Onvermoeibaar maakte hij zich sterk voor de bestrijding van de woningnood in Oirschot. En voor meer en betaalbare (sociale) huur- en koopwoningen. Tevens was hij een warm pleitbezorger van de noodzakelijke energietransitie en van milieu, biodiversiteit en natuur-inclusieve landbouw. Menigmaal stond hij op de bres en gaf hij daadwerkelijk een stem aan burgers bij de invulling van gemeentelijk beleid. Erik heeft ruim 14 jaar de Oirschotse politiek gediend.

Volgens de wettelijke spelregels kan Raf Daenen aanspraak maken op deze vrijgekomen raadszetel. In goede afstemming met het bestuur heeft Raf besloten daarvan af te zien. Om verjonging en vernieuwing binnen de Raad een kans te geven neemt Pieter van Loon Erik’s plaats in. Pieter is al bijna 2 termijnen burgerraadslid en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij zijn rol goed zal oppakken. Het bestuur is Raf erkentelijk voor dit wijze besluit.

Pieter is 39 jaar, geboren en getogen is Oirschot. Hij heeft 15 jaar voor een Oirschots bouwbedrijf gewerkt tot de crisis zo’n 8 jaar geleden. De omschakeling naar het onderwijs bracht hem in contact met de politiek en na 7 jaar burgerraadslid ziet hij het als een eer om als raadslid uit te komen voor Sociaal Progressief Oirschot. Zo’n 4 jaar geleden zijn Pieter en Hilde verhuisd naar een opknapper in Westelbeers en zijn inmiddels gezegend met twee prachtige kinderen.

Waarom Pieter de politiek in is gegaan!? “Ik voelde me bij verkiezingen niet vertegenwoordigd binnen de gemeenteraad. Geen van de verkiesbare raadsleden had een achtergrond waar ik mezelf in herkende en stelde mezelf de vraag; Hoe kunnen mensen die niet weten waar ik vandaan kom mijn belangen goed vertegenwoordigen? Klagen helpt niet, de schouders eronder en aanpakken wel. Dat heb ik al lang geleden geleerd en ik geloof dat veel burgers in onze gemeente deze gedachten delen!”

Geef een reactie