Prachtige Parels in gemeente Oirschot

De Provincie stelt dat we eerst moeten inbreiden voordat we moeten kijken naar uitbereidingen van de gemeente. Natuurlijk kijken we naar de grote projecten zoals De Kemmer en Ekerschot-Noord als we het hebben over bouwen.

Er zijn in gemeente Oirschot verschillende bestaande locaties waar nu nog niks mee gebeurt, erg jammer! De gebouwen staan al tijden leeg of zijn (deels) gesloopt. Juist op deze plekken, tegen de dorpsranden aan of in de kern, is er veel vraag voor woningen voor ouderen, jongeren en starters. Daarnaast zorgt een nieuwe invulling van deze gebouwen voor een mooiere kern. Een win win voor iedereen dus!

Laten we niet vergeten te kijken naar wat we al in huis hebben naast te zoeken naar nieuwe locaties!

Luuk van Straten

2 gedachtes over “Prachtige Parels in gemeente Oirschot

 1. Luuk, een goed bedoelde aansporing, die zeker opvolging verdient.
  Maar kun je niet wat specifieker worden en melden welke locaties de fractie (SPO) al aanhangig hebt gemaakt heeft bij het college?
  Burgers die dit lezen kunnen hier weinig mee.
  En de limonade fabriek in Mideelbeers is inmiddels onderdeel van een inbreidingsplan.

  1. Beste meneer Merks,
   Beste Ruud,

   Aan dit bericht zit een reeks van bekendmakingen want er zijn nog genoeg parels blijven liggen afgelopen jaren.

   Het klopt dat her en der al plannen zijn gemaakt maar nu moeten die nog wel worden uitgevoerd. Kijk naar Ekerschot-Noord, plannen liggen er al jaren maar de eerste steen moet nog worden gelegd.

   Wij staan voor actief aan de slag met het op deze manier opknappen van de kernen en bouwen van meer huizen. Dat begint met de omwonenden aan de voorkant betrekken bij de plannen die er worden gemaakt. Op die manier, door mensen aan de voorkant mee te nemen, voorkom je wrijving en stagnatie aan de achterkant!

   Bij voorkeur doen we dat 100% sociaal omdat daar een groot tekort aan is!

   Met vriendelijke groet,
   Luuk van Straten

Geef een reactie