Ook wooncrisis in Oirschot

Luuk van Straten

Ik ben Luuk van Straten, 19 jaar en al een paar jaar maak ik me hard voor meer betaalbare woningen in Oirschot. Ik woon raadsvergaderingen bij, discussieer in mijn eigen partij, schrijf stukjes en stel kritische vragen aan het college. Onlangs is een landelijke petitie ‘Weg met de wooncrisis’ gestart, die ik ook specifiek voor de gemeente Oirschot ben gestart.

Weg met de wooncrisis in Oirschot

Het opstarten was makkelijk, een paar klikken en voilà. Maar dan? Dan moet je iets gaan doen om daadwerkelijk handtekeningen te krijgen. Vandaar dat ik een filmpje heb gemaakt, geïnspireerd door de hoeveelheid inschrijvingen voor het nieuwbouwproject aan de Barcelona.

Er is geen duidelijker bewijs van een tekort aan betaalbare woningen dan de hoeveelheid inschrijvingen voor het project aan de Barcelona. Meer dan 2000 inschrijvingen op 47 betaalbare woningen!
Barcelona is een geweldig plan, zoals ik in mijn filmpje aangeef. Maar laat dit niet het laatste project met betaalbare woningen zijn!

Daarnaast zijn er nog tal van redenen om de petitie te ondertekenen:

  • We hebben de grootste huurstijging sinds 2014 voor onze kiezen gehad, 2,9%!
  • Corporaties berekenen de door de overheid opgelegde verhuurdersheffing door in de huurprijs
  • Er zijn veel mensen die te duur huren omdat ze net niet in het sociale segment vallen, denk aan de onderwijzers en zorghelden bijvoorbeeld
  • Er is geen bescherming tegen woekerprijzen in de vrije sector
  • Mensen moeten jarenlang op een wachtlijst staan voor een woning

Ik roep daarom iedereen op om deze petitie te ondertekenen!

Samen laten we aan onze gemeente zien dat we graag nog zo’n project willen zien.

Een gedachte over “Ook wooncrisis in Oirschot

Geef een reactie