Ontmoetingsmiddag Oirschotse Steungroep Aardbeving

Op zondagmiddag 5 maart was het volle bak bij de Zwaan, op de ontmoetingsmiddag voor mensen met slachtoffers onder familie en vrienden in de aardbevingsgebieden. Verschillende leden van Sociaal Progressief Oirschot hebben dit initiatief genomen, waaronder Herman Klitsie, Jozee Kat, Jacqueline van de Ven en Carine van Hinte. De aanwezige nieuwkomers voelden zich duidelijk gesteund! En dat was precies de bedoeling.

De mensen hebben aangegeven waar ze mee geholpen zouden zijn. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als er een ombudsfunctie is voor hen, een toegewijde medewerker die ze verder kan helpen met hun vragen. En ze willen hier in Nederland wat dóen voor familie en vrienden daar: ze bieden aan streekgerechten te maken en deze te verkopen aan de gemeenschap. De opbrengst zal dan rechtstreeks naar de slachtoffers in de aardbevingsgebieden gaan. Er komt dus een vervolg!

Nour spreekt de groep toe

We bedanken pastor Wilfred van Nunen en burgemeester Keijzers voor hun bemoedigende en troostende woorden. Ook bedanken we Nour en Hasan, zij hebben waar nodig vertaald.

Tenslotte waren er verschillende betrokken Oirschottenaren aanwezig. Ook jij kan je sociale hart laten spreken en je bijdrage leveren aan het vervolg, hieronder kun je reageren.

Geef een reactie