O die O

De gele O op de Oirschotse markt

Omwille van Opkomend toerisme en bijbehorende Omzet is het Oude logo van Oirschot Omgekat naar een moderne Opmaak, zonder verwijzing naar groen en religieuze historie. Om deze Ommekeer te Omlijsten werd de Oirschotse markt Opgesierd door een Opvallend geel kunstwerk, de vierkante O.

De een vindt het een Oogstrelend Object, een Ode aan monumentaal Oirschot. De ander vindt het een Opzichtig Obstakel op een Ongeschikte plek, en zou het graag Ophijsen en Opnieuw Onthullen aan de Oever van het kanaal, bij de Overbrugging naar de Overzijde. Maar daar moet de Oirschottenaar nog 1 jaar Op wachten.

Ondanks het Oordeel van niet de minste Oirschotse Organisaties die zich van Oudsher met dit Onderwerp bezig houden: de Monumentencommissie en Stichting Behoud Erfgoed Oirschot. Zij Opteren voor een Ongerepte Oude markt, een Rijks-beschermd dorpsgezicht, en vinden de positionering vierkant Onnodig.

Edoch, de gemeente Oirschot laat zich niet Ompraten en Omringt zich met adviezen uit verre Oorden, te weten een Orakel uit Rotterdam dat een Okee Ophoest. Een Oproep van Sociaal Progressief Oirschot en D’66 Om toch vooral en Op de eerste plaats te luisteren naar de eigen Organen, en de gele O nu al te verplaatsen naar een locatie buiten het Rijks-beschermd dorpsgezicht, moet het Onderspit delven en krijgt geen meerderheid in de Oirschotse gemeenteraad. Dus wordt de markt nog 1 jaar Opgevrolijkt met de vierkante O, voor de een ‘n doorn in het Oog, voor de ander iets om trots naar Om te zien.

Geef een reactie