Kempengemeenten ‘beroven’ ouderen van mogelijke Energietoeslag.

Kempengemeenten, waaronder Oirschot, kiezen ervoor het aanvragen van de energietoeslag 2022 twee maanden voor het einde van het jaar te sluiten. Nog voordat alle inwoners die hier recht op hebben een aanvraag konden indienen!

Dat Nederland nog altijd in de energiecrisis zit is voor iedereen duidelijk. De inflatie is torenhoog en energierekeningen lopen in de winter flink op. Vanuit Den Haag is besloten dat iedereen in Nederland met een inkomen dat lager is dan 120% van het minimuminkomen recht heeft op €1300,- Energietoeslag als compensatie. De toeslag moet bij de gemeente worden aangevraad.

In principe kunnen gemeenten aanvragen tot het einde van 2022 in behandeling nemen maar de Kempengemeenten hebben besloten geen aanvragen meer te behandelen. In het ED van 18 november is te lezen dat ouderenorganisatie ABNO vraagtekens plaatst bij het ‘voortijdig’ sluiten van die termijn. Sociaal Progressief Oirschot stelde in september al raadsvragen over verlenging. Inmiddels is het november, helaas moeten we het antwoord op onze vragen in de krant lezen…

De rijksoverheid heeft aangegeven dat er wederom een energietoeslag in 2023 komt. Wij zullen u daar net als in 2022 van op de hoogte houden zodat inwoners aanspraak kunnen maken waar ze recht op hebben.

Sociaal Progressief Oirschot blijft zich inzetten voor de nodige verbetering van het sociale gezicht van onze gemeente! Steun onze strijd en neem contact met ons op om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen!

mail: sociaalprogressiefoirschot@outlook.com

Bron afbeelding: Image by Freepik

Geef een reactie