Fusie Oirschot-Best beklonken via de krant?

Afgelopen weken werden Oirschottenaren overladen met berichten in het Eindhovens Dagblad over een naderende gemeentelijke fusie met Best. De berichtgeving zorgt bij de een voor fronsende wenkbrauwen en roept bij de ander allerlei vragen op. Er zijn ook inwoners die zeggen dat een grotere gemeente meer slagkracht heeft en daardoor haar inwoners beter kan bedienen.

Sociaal Progressief Oirschot is op dit moment vooral verbaasd dat het Eindhovens Dagblad de Oirschottenaren zo overvalt.

Met de gemeenteraad is immers afgesproken dat er zorgvuldig over dit onderwerp wordt gecommuniceerd mét de inwoners. Voor veel inwoners lijkt de aanleiding voor een eventuele fusie nog helemaal niet duidelijk. Wíj vinden dat het college van Burgemeester en Wethouders zélf haar inwoners moet informeren over eventuele ontwikkelingen op dit thema. Op 31 oktober heeft het college zich hierover moeten verantwoorden.

Hoe nu verder? Voor Sociaal Progressief Oirschot geldt dat wij eerst onze achterban peilen en dan pas een standpunt innemen over de mogelijkheid te fuseren met Best. In die standpuntvorming nemen wij onze sociale en groene idealen nadrukkelijk mee. Daar blijven wij trouw aan. Daarna wordt ons standpunt duidelijk en zorgvuldig gecommuniceerd in de media.

Wij raden het college aan dezelfde zorgvuldigheid in acht te nemen!

2 gedachtes over “Fusie Oirschot-Best beklonken via de krant?

  1. Wel zorgvuldig bekijken, degelijk met Best en onderling in Oirschot overleggen ,sociale en groene idealen behouden en ook de inwoners erbij betrekken maar niet goedkope en platte sentimenten uit het verleden “ uit Best daar komt nog geen goei geit vandaan en zelfs de wind die er vandaan komt bevalt ons niet”. Samen staan we sterker, kunnen we beter de toekomst aan en eigenlijk zijn we allemaal familie van elkaar.

  2. Beste Leendert, helemaal mee eens! Deze week hebben we weer een stukje in OW over de fusie. Ik geef wel eens als voorbeeld dat de parochie al lang goed samenwerkt 🙂 We zouden graag willen dat de gemeente zelf wat meer informeert over de voordelen van een fusie want die zijn er volop: een gemeente van 50.000 inwoners heeft veel meer slagkracht voor haar inwoners.

Reacties zijn gesloten.