Fietser kiest stomme routes

Ze gaan zomaar de Kempenweg op, of nemen de hobbel naar het oude fietspad richting de scouting. Die fietser moet daar helemaal niet fietsen, zegt de wethouder, want zo is het niet bedacht. Maar ja, die fietser fietst daar wel. Fietsers kiezen nou eenmaal de kortste weg, of de vertrouwde weg, En dat levert hier gevaarlijke situaties op. Wie doet er hier nou stom?

En weer is van achter een bureau een oplossing voor verkeersstromen bedacht die in de praktijk niet goed werkt.

2 gedachtes over “Fietser kiest stomme routes

  1. De gemeente kiest wel vaker “stomme routes”. De rechter heeft gisteren bepaald dat de “stabilisering”van de Kromvensedijk, een historisch zandpad in Natura2000 gebied, wel degelijk verharding is en daarom vergunningsplichtig!!

  2. Volkomen mee eens! Verkeerde afslag voor een monument in het groen. En dat heeft wat gekost zeg… Dat geld had ook naar verkeersborden en duidelijke bewegwijzering gekund.
    Zoals bij de driehoekige rotonde bij het viaduct en de snorspeelwandelscootersnelfietspaden langs het kanaal, die leveren spannende situaties op. Ik word elke dag bijna omver gereden door een snelheidsfietsduivel die niet te laat op zijn werk wil komen, denk ik. Op 100 meter afstand begint hij al hinderlijk te fietsbellen dat iedereen opzij moet. Zo iemand heeft duidelijk begeleiding nodig, door verkeersborden.

Geef een reactie