Energie keuze stress

Vanwege het milieu mogen we niet meer vliegen, mogen we geen vlees meer eten, moeten we van het gas af en kunnen we maar beter geen auto meer rijden. Je zou er bijna depressief van worden.

Vandaag ga ik in Oirschot kijken bij Anita die goed bezig is voor het milieu en haar dak vol laat leggen met zonnepanelen. Anita, was dit een eenvoudige beslissing?

Anita: We wilden het al langer, maar waar moet je beginnen? Dan laat je je informeren, laat je het even bezinken… En dan hoor je dat je sowieso meer moet met je huis, dat je eerst moet isoleren. Maar dat staat los van zonnepanelen. Stop, teveel informatie, niet doen, gewoon een begin maken en gaan voor zonnepanelen.

Anita is dus al begonnen en wekt al flink wat energie op. Maar niet iedereen heeft een brede portemonnee, en niet iedereen weet even goed waar te beginnen en wat de beste oplossingen zijn.

Keuzestress!

Daarom ga ik de komende tijd uitzoeken wat wél en wat niet werkt, met voorbeelden uit eigen gemeente. Tot zover deze vlog – en blijf me volgen voor meer energieke besparingstips!

Geef een reactie