En weer geen betaalbare woningen in Oirschot!

Weer geen betaalbare woningbouw in Oirschot

Oirschot groeit, de ene woonwijk na de andere wordt gepland. Fantastisch natuurlijk, al die nieuwe woningen. Maar wordt er ook aan de jeugdige Oirschottenaar gedacht? Het ene huis is nog groter en mooier dan het andere. Riante kavels van soms meer dan 3500 m2 (!) worden verkocht, zie het grote billboard langs de Spoordonkseweg hierboven. Terwijl de meeste jongeren aangewezen zijn op een goedkoper huis. Ook is er een groep mensen die net iets te veel verdient voor de sociale woningbouw maar net weer te weinig om een huis te kopen. Waar moet deze groep een huis vinden? Ik heb onlangs meegewerkt aan raadsvragen van Sociaal Progressief Oirschot hierover. 

De gemeente heeft een paar jaar terug een doelstelling geformuleerd in de woonvisie : ‘Bij projectmatige ontwikkeling woningen minimaal 40% sociale bouw realiseren’. Dat lijkt niet altijd te zijn toegepast. Er is een flink tekort aan sociale huurwoningen en koopwoningen onder 200.000 euro.

De wachtlijsten zijn al lang voor sociale huurwoningen en het vinden van een koopwoning onder de 2 ton kan nog véél langer duren. Terwijl je toch ooit uit huis wil om je eigen stulpje te bewonen…

Daardoor zal de jeugd uitwijken naar een andere gemeente waar ze wel genoeg betaalbare woningen hebben, als dat al lukt.

Laten we onze jongeren wel een kans geven op de Oirschotse huizenmarkt! Want hoe ziet een gemeente er uit waar weinig jongeren wonen? Ik hou je op de hoogte van de antwoorden op de raadsvragen.

Een gedachte over “En weer geen betaalbare woningen in Oirschot!

Geef een reactie