Betaalbaar wonen op Ekerschot

Eindelijk groen licht in de raad voor de financiering van het CPO-project voor veertien starterswoningen! Een resultaat van de vasthoudendheid van Sociaal Progressief Oirschot. Dit aantal komt echter nog niet in de buurt van de vráág naar betaalbare woningen.

Het college is dan ook flink aangespoord om nog meer betaalbare woningen te realiseren. Daar zijn verschillende regelingen voor in het leven geroepen, zoals Koopgarant en SlimmerKopen®.

En net zoals bij het CPO-project zitten wij hier bovenop.

Een gedachte over “Betaalbaar wonen op Ekerschot

  1. Een vraag aan de SPO.
    Wat is nu precies de reden dat dit college, niet kan voldoen aan de vraag die SPO en de SP al 10 jaar lang hebben gesteld om veel meer sociale huur en koop woningen te bouwen. Er wordt van alles gebouwd maar blijkbaar kunnen ze geen ruimte vinden voor sociale huur woningen. Nu zijn ze op de vingers getikt door de provincie, dat ze ver achter lopen, liefs 35 plaatsen voor statushouders. Jammer dat ze ook niet voor de jongeren en ouderen en jonge gezinnen opkomen. Nu denken ze aan tijdelijke woningen voor statushouders, dat is niet duurzaam. Enorme milieu belasting, bouw wat je moet bouwen en op korte termijn. Niet dat het pas over 10 jaar gerealiseerd is, dan loop je altijd achter de feiten aan.

Geef een reactie